TUDÁSANYAG – Kosárlabda

2 min read

Pontok száma hosszabbítással (Total Points Including overtime) – a két csapat által együttesen szerzett pontok számára fogadhatunk, egy előre megadott, nem egész számú határhoz képest. Mivel nem egész a határ, ezért két kimenete lehet: több (over) és kevesebb (under). A bet365-nél ezt a fogadási típust Játék összesített (angolul Game Totals) néven találjuk, de ahány iroda, annyi megnevezés. Mindig érdemes utána olvasni az egyes irodák szabályzatában, hogy a hosszabbítás is beleszámít-e a pontok számára történő fogadásba.

Pontoks száma negyedenként (Total Points – Quarter) – a négy negyedben elért pontok számára külön is fogadhatunk. Itt sem egész határokat adnak meg, így vagy a több (over) vagy a kevesebb (under) opciót kell választanunk.

Hendikep (handicap) – ahogy az összes hendikepes fogadás, ez is arról szól, hogy az egyik csapat elméleti előnnyel/hátránnyal indul, amit a mérkőzés tényleges végeredményébe be kell számítanunk. Kosárlabda esetén az előny nyilván pontokban jelenik meg. Az irodák nagy része nem egész számú határokat használ (pl.: -4.5, +5.5 pont stb.), ami két kimenetelű fogadást eredményez. A bet365-nél vannak egész határok is, amiknél három kimenetel is lehetséges. Például Utah Jazz (-5). Abban az esetben, ha pontosan 5 ponttal nyer a Jazz, a feltett tétünk visszajár. Ha több ponttal nyer, fogadásunk nyertes, ha 5 pontnál kevesebbel nyer, vagy veszít, a fogadásunk vesztes.

Első 20 pontig (Race to 20 Points) – arra fogadunk, hogy a két csapat közül melyik éri el előbb a 20 pontot a mérkőzésen. Kiemelt mérkőzés esetén mind a négy negyedre van lehetőségünk külön is fogadni.

Negyed nyertese (Quarter) – az egyes negyedek nyerteseire tippelhetünk.